Presentació del llibre 
Sobre els vicis de les dones i el seu tarannà variable. Catàleg de dones especialment sàvies.

De tots és conegut Joan Baptista Binimelis i Garcia (1539-1616), historiador, matemàtic, astrònom, cartògraf, anatomista, metge i eclesiàstic. Ara un equip integrat per Alexandre Font, Gabriel Ensenyat, Àngela Martí, Mireia Mulet i Pep Campillo ens posen a l'abast un dels textos de Binimelis del qual hom no en tenia notícia.

La tasca s'ha dut a terme en equip, ja que l'obra és en llatí i conté un nombre ingent de citacions d'autors grecollatins, àrabs, medievals i algún de contemporani a ell, que els editors, pacientment, han anat contrastant. El resultat n'és una edició excel·lent.

Els textos editats són dos, independents en el manuscrit. Un és de caràcter obertament misogin, titulat Sobre els vicis de les dones i el seu tarannà variable. L'altre, per contra, constitueix un Catàleg de dones especialment sàvies, que, com n'indica el títol, fa una relació de dones il·lustres, reals o extretes de la mitologia clàssica. En definitiva, ens trobam davant un autor que, per una banda, blasma la figura femenina i, per un altre costat, en fa una lloança.

La presentació del llibre tindrà lloc el dijous 12 de febrer de 2015, a les 19:30 h.
A la seu de l’Institut d’Estudis Baleàrics (carrer de la Protectora, 10, local 11, de Palma)

Ressenya Sobre els vicis de les dones