TeatrEROS és una associació sense ànim de lucre que reuneix persones que tenen en comú la curolla pel teatre.

Alguns membres de TeatrEROS estam vinculats professionalment al món de l’ensenyament públic, al món del teatre professional i aficionat. El grup va sorgir a partir d’una primera experiència que vàrem desenvolupar a l’IES Pau Casesnoves d’Inca, el curs 2008-2009 en un Taller de Teatre d’Extraescolars, en el qual hi participaren alumnes, professors i actors aficionats. 

Joan Carles Simó, president de Pàrodos (Institut Balear de Teatre Clàssic), ens va convidar a participar el 2010 en el XIII Festival Juvenil Europeu de Teatre Grecollatí. Aquesta primera producció fou "El soldat Fanfarró" de Plaute, i la dirigí Carles Pujols. Amb aquesta obra vàrem fer un total de 15 representacions en dos anys.

Amb "Les Assembleïstes" d'Aristòfanes, també sota la direcció de Carles Pujols, participàrem en el XIV Festival de Teatre Grecollatí i en férem 13 representacions en total. La darrera de les quals al Teatre romà de Pol•lentia (12 d'agost, 2011).

"Càsina", de Plaute, fou el tercer muntatge de l'equip de TeatrEROS amb el qual hem participat al XV Festival de Teatre Grecollatí, amb 11 representacions per totes les illes i també representada en el Teatre Romà de Pol•lentia (3 d'agost 2012). En aquest cas la direcció ha anat a càrrec de Jaume Gayà.

El nostre quart muntatge és una obra de nova creació "Sweet CabaretEROS", estrenada a l'Auditori de Santa Margalida els dies 1 i 2 de desembre de 2012, amb dramatúrgia i direcció de Kika Aguiló.

Per a 2013, i continuant amb la nostra col•laboració amb l'Institut Balear de Teatre Clàssic Pàrodos, hem muntat "Aululària" (La comèdia de l'olla) de Plaute, la direcció i lliure adaptació de la qual és a càrrec de Miquel Mestre. Tenim programades 16 representacions.

Aquest nou curs li ha tocat el torn a Aristòfanes, amb "Les tesmoforiants", obra de la qual no es coneix cap representació si exceptuam la que es presentà l'agost del 2013 al teatre romà de Mèrida. La direcció de la nostra adaptació és de Francesca Palou.

TeatrEROS Ha pogut comptar per a la realització d'aquestes produccions amb la col•laboració dels Ajuntaments de Santa Margalida i d'Alcúdia i amb l'associació Trencadissa Teatre de Santa Margalida;

TeatrEROS és membre de la Federació Balear de Teatre Amateur (FBTA) i de la federació estatal ESCENAMATEUR i ha participat en:

2011 XIV FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE GRECO LLATÍ Organitzat per Pàrodos amb Les Assembleïstes.
2011 FIL Festival Interdisciplinar Lúdic Organitzat per AÇA Associació d'Artistes de Pollença amb el monòleg Praxàgora encimbellada i amb el Cercaviles clàssic
2012 XV FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE GRECO LLATÍ Organitzat per Pàrodos amb Càsina
2012 I CERTAMEN DE TEATRE AMATEUR Organitzat per la FBTA. On obtinguérem el Premi al millor actor de repartiment per Julio Calabria a Càsina.
2013 XVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE GRECO LLATÍ Organitzat per Pàrodos amb Aululària.
2013 II CERTAMEN DE TEATRE AMATEUR de la FBTA. On obtinguérem els guardons: millor disseny tècnic, millor caracterització, millor escenografía, millor actor protagonista: Xisco Regué, millor actriu de repartiment: Adela Mira, millor actor de repartiment: Jaume Grimalt, millor direcció i millor obra per Aululària.
2013 MOSTRA BURBALL, organitzat per l'Ajuntament de Palma amb Sweet CabaretEROS.
2013 MOSTRA TERRA DE MICOS de Sóller amb Aululària.
2014 XVII FESTIVAL CERTAMEN INTERNACIONAL DE TEATRE GRECOLLATÍ organitzat per Pàrodos Balears amb Les Tesmoforiants
2014 XVIII FESTIVAL DE TEATRE GRECOLLATÍ, Ludi Saguntini. Sagunt

Contacte: 
Francesca Palou Fernández,
productora i presidenta de TeatrEROS
e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.