El termini per fer les inscripcions del XX Festival Juvenil Europeu de Teatre Grecollatí de les Illes Balears s'obrirà el 02/11/2016 a les 12:00.

 

El formulari de registre estarà disponible el 18/11/2015 a les 14:00,
el mateix dia de la reunió de selectivitat de Llatí 2 i Grec 2 a la UIB!

Festival de teatre grecollatí 2015

Entre el 13 i 20 de març de 2015 s'ha dut a terme el XVIII Festival de teatre grecollatí de les Illes Balears, d'acord amb el programa preestablert, añ qual s'hi ha afegit un dia més a Mallorca. Així doncs, hem tingut representacions el dia 13 a Eivissa, el 16 i 17 a Palma i el 20 en Es Mercadal. La participació d'alumnes enguany ha batut rècords respecte a edicions anteriors: hi ha hagut uns 800 alumnes més a Malllorca i també s'ha incrementat la participació a Eivissa i Menorca.
Les dues obres representades han estat ben rebudes pels alumnes i professors: l'Electra del grup GAT ens ha presentat una versió actualitzada de la tragèdia. El fet que l'acrtria principal fos joveneta (18 anys) i la seva gran força dramàtica ha fet que els alumnes entenguessin a la perfecció el conflicte generacional que s'hi representa, alhora que el personatge de Sòfocles, dut alseu destí per les circumstàncies que l'envolten, ha aflorat de manera clara. Per la seva banda TeatrEROS ens ha oferit una Senalleta que, malgat totes les dificultats que ha tingut el grup (Pèrdua de director, actors a darrera hora, etc), ha conservat tot el sentit còmic de Plaute i tot l'"acetum italicum" que el caracteritza. Les seves crítiques a qüestions de la realitat actual (discriminació del català, abús de l'SGAE, etc.) han estat tocs d'humor agraïts pel públic. La posada en escena ha usat de recursos hàbils per tal de suplir fragments incomplerts de l'obra o per acostar l'embolic propi de la comèdia al públic jove.
Els professors han manifestat, un cop més, la idoneïtat de l'activitat i la seva utilitat pedagògica i ens han manifestat el seu desig de continuar amb el Festival de Teatre. Esperem que això pugui ser una realitat i que les institucions educatives ens vulguin ajudar en el futur, ja que de moment estem en la més gran de les precarietats i els grups teatrals participen gairebé de forma altruïsta.

 

 

Avui finalitza la XVIIIa Edició del Festival de Teatre Grecollatí de les Illes Balears amb les representacions a Es Mercadal (Menorca).

Horari de divendres 20 de març de 2015:
10:00 h. - "Electra" (Grup GAT Eïvissa)
12:00 h. - "La Senalleta" (TeatrEROS)

A la Sala Muntifuncional de Es Mercadal
Avinguda del Metge Camps, s/n
Us esperem!

eclipsi

Iniciem el XVIII Festival de Teatre Grecollatí de les Illes Balears amb les representacions a Eïvissa.

Horari:

10:00 h. - "Electra" (Grup GAT Eïvissa)

12:00 h. - "La Senalleta" (TeatrEROS)

Moltes gràcies per la vostra participació un any més.

Benvinguts!

inici Festival

Presentació del llibre 
Sobre els vicis de les dones i el seu tarannà variable. Catàleg de dones especialment sàvies.

De tots és conegut Joan Baptista Binimelis i Garcia (1539-1616), historiador, matemàtic, astrònom, cartògraf, anatomista, metge i eclesiàstic. Ara un equip integrat per Alexandre Font, Gabriel Ensenyat, Àngela Martí, Mireia Mulet i Pep Campillo ens posen a l'abast un dels textos de Binimelis del qual hom no en tenia notícia.

La tasca s'ha dut a terme en equip, ja que l'obra és en llatí i conté un nombre ingent de citacions d'autors grecollatins, àrabs, medievals i algún de contemporani a ell, que els editors, pacientment, han anat contrastant. El resultat n'és una edició excel·lent.

Els textos editats són dos, independents en el manuscrit. Un és de caràcter obertament misogin, titulat Sobre els vicis de les dones i el seu tarannà variable. L'altre, per contra, constitueix un Catàleg de dones especialment sàvies, que, com n'indica el títol, fa una relació de dones il·lustres, reals o extretes de la mitologia clàssica. En definitiva, ens trobam davant un autor que, per una banda, blasma la figura femenina i, per un altre costat, en fa una lloança.

La presentació del llibre tindrà lloc el dijous 12 de febrer de 2015, a les 19:30 h.
A la seu de l’Institut d’Estudis Baleàrics (carrer de la Protectora, 10, local 11, de Palma)

Ressenya Sobre els vicis de les dones

S'amplia el Festival de Teatre Grecollatí un dia més. Començarem un dia abans del previst a Palma. Ara tindrem representacions de La Senalleta (TeatrEROS) i Electra (GAT Eïvissa) dos dies consecutius: dilluns 16 i dimarts 17 de març de 2015. Els centres inscrits a la llista d'espera del dimarts passen a dilluns, a falta de confirmació per la seua part i queda oberta la inscripció per a nous centres interessats. Gràcies.